fbpx
Videoproductie

Mensen van de Natuur

8157 Views

Onze natuur is een online platform van Hotel Hungaria waar op wekelijkse basis video’s worden gedeeld over de Belgische natuur.  De opdracht was duidelijk: Analyseer het platform en bedenk een concept dat hier niet alleen goed op aansluit maar ook een meerwaarde levert op wat er nog ontbreekt.  

Na kwalitatief onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat het aan ‘human interest’ nog ontbrak. Hieruit vloeide de volgende probleemstelling: Hoe kan Hotel Hungaria een reeks produceren die de emotionele waarde van de natuur laat zien?

Door een korte documentaire serie te bedenken genaamd: ‘’Mensen van de Natuur” hebben wij invulling aan deze probleemstelling gegeven.  In deze serie volgen wij natuurliefhebbers in hart en nieren. Wij zoomen in op wat voor een rol de natuur in hun leven speelt en welke verhalen hierachter schuil gaan.

Om de serie interessant te houden spitst elke aflevering zich tot een specifieke biotoop zoals de Belgische kust die in de pilot aflevering wordt behandeld. Wij volgden drie mensen voor wie de Belgische kust een onuitdrukbare waarde heeft. In een door ons geproduceerde drieluik aflevering komen wij er achter wat de kust in hun leven betekent. 

Na een succesvolle release van de pilot aflevering heeft de video mooie resultaten geboekt. Met inmiddels meer dan 55.000 views is het een van de populairste video’s geworden uit de reeks. Daarnaast is de video meer dan 37 keer gedeeld. Hieruit blijkt maar weer dat echte verhalen met emoties organisch veel sneller gedeeld worden. De reeks is een succes wat schreeuwt om meer. Aflevering 2 van de reeks is inmiddels in productie en de toekomst van de serie wordt positief omarmd. 

Client

Hotel Hungaria

Views

55.000

Shared

37x

Date

December 7, 2020

Director