Virtuele hotel rondleidingen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral vanwege de COVID-19-pandemie en de noodzaak aan sociale afstand. Deze rondleidingen laten potentiële gasten toe om een hotel virtueel te verkennen, wat hen een idee geeft van de indeling, de voorzieningen en de algemene sfeer voordat ze een verblijf boeken.

Deze rondleidingen laten potentiële gasten toe om een hotel virtueel te verkennen

De mogelijkheden van een videotour

Er zijn verschillende manieren waarop hotels virtuele rondleidingen kunnen aanbieden. Een optie is via het gebruik van 360-gradenfoto’s of -video’s. Deze kunnen gemaakt worden met een speciaal camera of smartphone die een volledig panoramisch uitzicht van een kamer of gebied vastlegt. De foto’s of video’s kunnen daarna samengevoegd worden om een naadloze, interactieve ervaring voor de kijker te creëren.

Een andere optie is via het gebruik van virtuele realiteit (VR) technologie. Met VR kunnen gasten een headset opzetten en naar het hotel worden getransporteerd, waarbij ze door de ruimtes kunnen lopen alsof ze er echt zijn. VR-rondleidingen kunnen vooral nuttig zijn om gasten een idee te geven van de grootte en de indeling van het hotel, evenals de uitzichten vanuit verschillende kamers.

Naast het bieden van een visuele ervaring bieden veel hotels ook audio- of tekstbeschrijvingen van de verschillende delen van het hotel. Dit kan vooral nuttig zijn voor gasten met een visuele beperking of die liever lezen dan een video kijken.

Een van de belangrijkste voordelen van virtuele hotelrondleidingen is gemak. Gasten kunnen een hotel vanuit het comfort van hun eigen huis verkennen, zonder dat ze naar de locatie hoeven te reizen. Dit kan zowel tijd als geld besparen, vooral voor mensen die een reis plannen maar nog in een vroeg stadium van onderzoek en beslissingsmaking zijn.

Virtuele rondleidingen kunnen ook een nuttig marketingmiddel zijn voor hotels. Door een virtuele rondleiding aan te bieden, kunnen hotels hun eigendom tonen aan een breder publiek en potentiële gasten aantrekken die anders misschien niet hadden overwogen om daar te verblijven. Bovendien kunnen virtuele rondleidingen hotels helpen om op te vallen ten opzichte van de concurrentie en zich te onderscheiden van andere.

author avatar
Geert Oomens